Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.06.2012
Врачански учители ще участват в спартакиада

15 учители от Враца ще участват в осмата учителска спартакиада, организирана от Синдиката на българските училети и Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ . Участниците от Враца са преподаватели в НУ " Иванчо Младенов", ОУ " Васил Левски", "Отец Паисий", ПГТР, ПТГ "Н.Й.Вапцаров" и Спортното училище "Св. Климент Охридски".

Спартакиадата ще се проведе от 13 до 17 юни. В продължение на три дни в курортния комплекс "Св. св. Константин и Елена" над  400 учители от България и чужбина ще се състезават в девет вида спорт: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, футбол, плуване, теглене на въже, лека атлетика. Врачанските педагози ще участват в дисциплините плажен волейбол, мини футбол на трева, лека атлетика, теглене на въже.

На спартакиадата през 2011 г. учителите от Враца завоюваха второ място в дисциплината „теглене на въже” а за най-атрактивен състезател бе обявена Калина Каменова  – учител в ОУ „В. Левски”. Врачанските учители спечелиха също трето място в дисциплината „мини футбол” и купа за феърплей. Голмайстор стана Илиян Маринов – специалист в Спортното учлище.

         Сред основните цели на инициативата са популяризирането и утвърждаването на спорта сред работещите в системата на образованието, както и развитие на сътрудничество и солидарност сред учителите от различните страни.

 

 

 

 

                                                                                              Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #