Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.09.2012
Започват Ученически игри 2012/2013

Започват Ученически игри 2012/2013

Общинско съвещание за организиране на Ученически игри 2012/ 2013г. проведоха спортните експерти от община Враца и РИО на МОНМ с учители по физическо възпитание. Срещата  води гл. експерт на образователния инспекторат Цветан Бенински, а сред присъстващите бе и председателят на Регионалния футболен съюз Цецко Стефанов.

            Надпреварата в тазгодишното издание на ученическите игри започва със срещи по футбол. На 4 октомври започват мачовете при девойките на тренировъчните терени на сп. комплекс „Христо Ботев” във Враца. От 9 до 25 октомври ще се изиграят и мачовете при момчета и юноши. Най-много заявки бяха подадени за надпреварата по футбол при 5-7 клас. Ще се включат 9 училищни отбора.

            От 1987 година по инициатива на Министерствата на физическото възпитание и спорта и на образованието, общините в България организират и провеждат ученически игри в 8 вида спорт в три възрастови групи в двата пола. Етапите на провеждане са четири: общински, областен, зонален и финали.

            През изминалата година комплексният победител в общинския етап - ПМГ „Акад. Иван Ценов”, завоюва и два златни медала от финалите. Във волейбола при девойките 8-10 клас и в индивидуалната надпревара по лека атлетика. Тихомир Костов взе златото на 800 м. Още два бронзови медала от финалите по лека атлетика донесе и ученичката от СОУ „В. Кънчов” Нели Славчева в бягането на 200 и 400 м.

 

 

                                                                                                   Галя Василева

Гл. експерт спортни дейности

#
# # # #