Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
19.04.2013
Зам.-министър Иво Маринов поздрави Община Враца за атрактивното й представяне във Велико Търново

Зам.-министър Иво Маринов поздрави Община Враца за атрактивното й представяне във Велико Търново

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов поздрави Община Враца за атрактивното й представяне на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Заместник министърът, заедно с кмета на Велико Търново Даниел Панов, бяха сред десетките гости на щанда, които гледаха артистичната реконструкция „Светилище на Слънцето“.  Древният ритуал за плодородие бе представен от младите актьори на ТГ „ТЕМП“ с режисьор Георги Врабчев. Тази година е десетото юбилейно издание на туристическата борса. В него свои щандове имат над 50 участници от 11 държави. За първи път в изложението се представят Виетнам и Индия.

 Гостите на врачанския щанд вчера дегустираха продукти от лимец, направени от клъстъра „Тракея“. В залата на Община Велико Търново бе прожектиран филмът „Мечтата на алхимика. Злато от хартия“ на РТВ „Вестител“ – Враца. На врачанския щанд бе показана и рекострукция на орфически ритуал „Царят жрец Дионис и виното“.

 

 

Днес денят започна с ритуално приготвяне на хляб от лимец по неолитна технология, което посетителите ще видят в ритуала „Хляб от Бога“.  В залата на Община Велико Търново бе показан филмът на Искрен Красимиров „Каменното съкровище от Мездра“. Представянето на увеселителния парк „Приказката“ във Врачанския Балкан е в 12 ч. на щанда на Община Враца. „Мистерията Враца“ е мултимедийната презентация, която ще започне в 16 ч.

На 20 април, в последния ден на туристическата борса, в 11 ч. на врачанския щанд ще бъде представен Международният фолклорен фестивал „Врачанска пролет“.

#
# # # #