Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.11.2016
Кметът на Враца откри среща „Услугите за ранно детско развитие – реалност и перспектива“

 Кметът на Враца откри среща „Услугите за ранно детско развитие – реалност и перспектива“

  Кметът на Община Враца Калин Каменов откри работна среща на тема „Услугите за ранно детско развитие – реалност и перспектива“. Форумът е първият, с участие на представители на Общностни центрове от няколко града в страната, които изпълняват проекти по схема „Услуги за ранно детско развитие“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.
  „Дейността, която се осъществява в Общностния център във Враца е изключително важна. Няколко години, след неговото откриване виждаме не само резултатите, но и някои трудности. За това и тази среща е от значение, за да споделим не само постиженията, но и трудностите и да работим за тяхното разрешаване“, заяви при откриването на форума кметът на Община Враца. „Надявам се, днес да споделите вашите виждания за това как можем да подобрим работата на Общностния център и да повишим качеството на предлаганата услуга“, добави още Калин Каменов и поясни, че работата в Общностния център в града е на добро ниво.
  Във форума взеха участие също зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева,     Веселина Любомирова – експерт  в НАСО, директорът на Регионална Дирекция „Социално подпомагане“ Мария Търнавска, представители от общините Бяла Слатина и Плевен, които също изпълняват проекти по схема „Услуги за ранно детско развитие“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 20120 г. На срещата се включиха и експерти от Община Стара Загора.

  Организатори на форума са Общинска администрация – Враца и Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Част от дискусията бе и представяне на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“, който се изпълнява от Община Враца и е на стойност  658 200 лв. – 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата на община Враца чрез инвестиции в ранното детско развитие.

#
# # # #