Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
01.12.2016
Кметът Калин Каменов присъства на отбелязването на втората годишнина от възстановяването на военно формирование 54 990

Кметът Калин Каменов присъства на отбелязването на втората годишнина от възстановяването на военно формирование 54 990

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на тържествената военна церемония и празничния концерт, по случай втората годишнина от възстановяването на военно формирование 54 990 в града. Под звуците на „Ботев марш“, представителните роти се строиха пред сградата на Община Враца, където отец Аспарух отслужи тържествен молебен.
Празникът по повод втория рожден ден на врачанския гарнизон продължи в Градската концертна зала, където приветствия отправиха кметът на Общината Калин Каменов и командирът на формированието подполк. Георги Крайнов.
В словото си кметът Калин Каменов поздрави командира на батальона и всички военнослужещи във формирование 54 990. „За тези скромни две години вие показахте, че сте екип, който е полезен не само на града, но и на целия регион. С вашия труд и усилия, вие доказахте смисъла от запазването и развитието на  нашата армия. Показахте също, че сте активен партньор на Община Враца“, заяви кметът и припомни активното участие на военнослужещи в овладяването на бедствената ситуация с падналия леден дъжд в началото на годината. „Надявам се, доброто ни сътрудничество да продължи и занапред. Знаете, че в мое лице и в това на Община Враца винаги ще имате партньор, който ще бъде до вас. Надявам се, да работим добре заедно и в бъдеще и да направим така, че да утвърдим военното поделение във Враца, като още по-престижна и дейна структура в нашия град. Бъдете здрави и отстоявайте с чест и достойнство престижа на българската армия“, каза още в приветствието си кметът на Община Враца Калин Каменов.
В поздрава си към военнослужещите, командирът на формированието благодари на войниците за усърдието, дисциплината и отдадеността, с които изпълняват служебните си задължения. 

 
Гости на тържествената военна церемония и празничния концерт бяха още председателят на Общински съвет Румен Антов, зам. областният управител Ирина Иванова и директорът на РУО Галина Евденова.

#
# # # #