Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.12.2016
Община Враца получи приз за „Фестивален туризъм“ в „Балканските награди за туристическа индустрия“

Община Враца получи приз за „Фестивален туризъм“ в „Балканските награди за туристическа индустрия“

Община Враца бе отличена с приз в категорията „Фестивален туризъм“ по време на Годишните награди „Balkan Tourism Industry Awards 2016“. Наградата се присъжда за провеждането на Националния фолклорен събор „Леденика“ и Северняшката сватба във Врачанския балкан.

Почетната статуетка бе връчена на кмета на Общината Калин Каменов по време на официална церемония в София. „Приемам тази награда, като предизвикателство, пред мен и моите колеги да работим още по-активно, за да популяризираме един от най-красивите градове в нашата страна и на Балканите. Надявам се да успеем, защото не харесвам клишето, че Враца е част от най-бедния край на Европа. Градът е един от най-богатите откъм култура, наследство и традиции райони в България – нещо, което се опитваме да популяризираме. Фактът, че всяка година привличаме все повече туристи показва, че правим малките, но важни и правилни стъпки в тази насока. Призовавам всеки един от вас, да посети Враца и да се удиви от прекрасните забележителности в нашия град“, заяви в словото си кметът на Общината Калин Каменов.

На официалната церемония по връчването на Годишните награди Balkan Tourism Industry Awards 2016 присъстваха повече от 150 гости, представители на бизнеса, политиката и медиите. Сред общините, отличени с призове бяха още Пловдив, Асеновград и Поморие.

Партньори на „Балканските награди за туристическа индустрия“ са Българо-румънска Търговско-промишлена палата, италианската Търговска камара, българската Хотелиеро-ресторантьорска асоциация, Бизнес Клуб Лондон и други.

#
# # # #