Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.04.2017
Жителите на Върбица искат параклис, а във Вировско-път

Жителите на Върбица искат  параклис, а във Вировско-път

            Жители на врачанските села Върбица и Вировско се срещнаха с кмета на Община Враца – Калин Каменов, в рамките на изнесени приемни в населените места. „Идеята на нашите срещи е да споделите вашите проблеми и с общи усилия да търсим начини за тяхното разрешаване. Не се колебайте да давате идеи и предложения към нас.“ – заяви кметът Каменов в началото на разговора.

            На срещите присъстваха още директорите на дирекции в Общината – Десислава Нешева и Нина Калеева, представители на дирекция „Бюро по труда“ – и „Социално подпомагане“, както и началник район „ВиК – Враца“ ЕООД – Тихомир Поповски.

На срещата в село Върбица бе повдигната темата за пътния участък Веслец - Върбица. Кметът Каменов обясни, че през 2017 г. Община Враца е заделила средства за ремонт на пътните участъци между селата, като тази година ще бъде извършена рехабилитация на отсечките Чирен – Девене - Три кладенци и пътят Мраморен - Голямо Пещене. „В рамките на 2018 г. като приоритетна ос за финансиране ще бъде заложена пътния участък Веслец - Върбица.“ – увери кметът присъстващите.

Бяха дискутирани още теми, свързани с качеството на питейната вода, облагородяването на територията около Здравната служба, както и новата транспортна схема на Общината.

Жителите на село Върбица заявиха своето желание за изграждане на параклис в населеното място. „Учредете църковно настоятелство в селото, бъдете активни и търсете спомоществователи. Аз лично се ангажирам да включа в Капиталовата програма на Община Враца за 2018 г. – 15 000 лв. за изграждането на параклис, стига наистина да има едно работещо настоятелство.“ – отбеляза Каменов.

В село Вировско, изнесената приемна се проведе в салона до кметството. „Освен за текущи ремонти на улици в селото, с част от предвидените средства за населеното място, ще бъде направен и ремонт на санитарния възел в сградата на кметството. Ще настоявам да бъде почистен главният път на селото, замърсен от зимното опесъчаване.“ – обясни кметът Калин Каменов в началото на разговора.

Работата по социални програми, поставянето на указателни табели, изграждането на нови клетки за осветление, както и облагородяването на териториите около църквата и читалището във Вировско бяха темите, обсъдени на срещата. На въпросите бяха дадени отговори от експертите и поети ангажименти за разрешаването им.

#
# # # #