Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.05.2017
20 са наводнените къщи в село Лиляче

20 са наводнените къщи в село Лиляче

20 са наводнените къщи в село Лиляче, вследствие падналия пороен дъжд. Сигнал за наводнението в Община Враца е постъпил в 16.00 ч. Експертите от Общината Ивайло Тошев и Христос Мингас веднага пристигат на място за овладяване на ситуацията. Информация е подадена и на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/, и заедно с кмета на селото Цветослав Цветков започват действия по отводняване с помпи. В село Лиляче пристигат и зам.-кметът Петя Долапчиева, секретарят Нина Дакева и директорът на Дирекция „Административно обслужване и работа с кметствата” Десислава Нешева. Всяка пострадала къща е обходена, разговаряно е с хората и е оказано необходимото съдействие.

Наводнени са предимно мазите, приземните етажи, както и дворовете и градините. Багер на БКС започна почистване на образувалия се нанос на отводнителния канал.

Със заповед на кмета Калин Каменов ще бъде сформирана общинска комисия, която ще извърши оценка на щетите за подпомагане на всички пострадали.

Секретарят на Община Враца Нина Дакева, заедно с експерти посетиха и село Бели Извор, където бе получен сигнал за наводнени две къщи от кмета на селото. Към 22.00 ч. няма бедстващи хора в Община Враца. Продължава да се извършва интензивен контрол в населените места. При сигнали ще се реагира своевременно. Сформирани са дежурни екипи от Община Враца, които ще следят за ситуацията.

 

#
# # # #