Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.05.2017
След предписание на Община Враца, собственик изчисти замърсени имоти на главен път Е - 79

След предписание на Община Враца, собственик изчисти замърсени имоти на главен път Е - 79

Собственик изчисти замърсени имоти, след предписание на Община Враца. Терените, засипани с купчини земни маси и строителни и битови отпадъци се намират по протежението на главен път Е - 79, посока Монтана. Експерти на Община Враца извършиха през месец февруари оглед на местата, на който е установено и състоянието на имотите.

На основание чл. 2, ал. 1 и чл. 3 от Наредба за поддържане и опазване на чистотата и  управление на отпадъците на територията на Община Враца на собственика е изпратено предписание с изх. №-9400-2955/02.03.2017. Издаденото предписание не е получено от собственика и в тази връзка той е уведомен и на адрес, където е установен от експерт на Община Враца. На място му е съставено още едно предписание с констативен протокол №2 - ИС/28.03.2017 г. След полученото уведомление за почистване на замърсените имоти и даденият срок - 30 април т.г., собственикът е изпълнил предписанието. Терените са почистени и подравнени.

С оглед на това, че собственикът стопанисва имоти на първа линия на главен път от международно значение се приканва да предприеме мерки за недопускане на последващи замърсявания.

 

#
# # # #