Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.04.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и кметът на село Лиляче Цветослав Цветков прерязаха днес лентата на изцяло ремонтираната сграда на кметството в Лиляче.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и кметът на село Лиляче Цветослав Цветков прерязаха днес лентата на изцяло ремонтираната сграда на кметството в Лиляче.

Сградата беше реконструирана за над 70 хиляди лева. Парите са осигурени от циментовия завод “Холсим” и Община Враца. Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов, зам. кмета по образование Силвия Драйчева и представители на общинска администрация присъстваха днес на Общо събрание на кметство Лиляче, на което кметът на селото Цветослав Цветков направи отчет за работата си.

От отчета стана ясно, че Община Враца е вложила над 20 хиляди лева за капиталови ремонти в селото, около 10 хиляди лева по програмите заетост и над 10 хиляди лева за ремонт на санитарните части в детската градина в селото. С помощта на Община Враца са доставени контейнери, като общият им брой вече е 56. Осветителните тела и уличното осветление са в добро състояние. Като лампите в селото вече са над 200.

През 2008 година за първи път от десет години насам са отпуснати средства за асфалтиране на улици в селото. Ремонтирана е изцяло централната улица, с дължина 100 м., на стойност 20 хиляди лева. Най-голямата придобивка за селото е изграждане на Екопътека “Божия мост” по проект, спечелен пред ПУДОС на стойност 28 хиляди лева и ремонта на кметството на стойност 70 хиляди лева. В сградата на кметството са обновени покрива, фасадата и вътрешното обзавеждане. Сменена е дограмата, ремонтирани са изцяло стаите, поставени са окачани тавани, подменено е осветлението, поставен е ламиниран паркет, изграден е нов санитарен възел. Подновена е цялата площадка на задната част на читалището с площ 70 м.

Още в началото на този месец март започна работа по изграждането на нова екопътека, на която изпълнител е „СП 90”. Ще бъдат поставени огради, пейки, указателни табели. От отчета стана ясно, че вече е изработен проект за „Ландшафтен парк Понора” на стойност 300 хиляди лева, като в този проект са включени изграждане на атрактивни навеси, мостове, вода, беседки, осветление.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов се ангажира с проблемите, които касаят отварянето на пенсионерски клуб. Не е редно в едно от най-големите села на територията на община Враца все още да няма изграден клуб, коментира инж. Младенов. Жителите на селото поставиха пред кметството въпроси свързани със закриването на училището, бездомните кучета, кражбите, липсата на телефон в здравната служба.

Преди събранието инж. Тотю Младенов и зам. кмета Силвия Драйчева посетиха детската градина в селото, където децата ги поздравиха с музикална програма, посветена на предстоящите празници Цветница и Лазаровден.

 

Н. Божилова

#
# # # #