Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.10.2019
Мария Попова участва във форум на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Мария Попова участва във форум на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

„Бизнесът – сила за добро“ е мотото на форума, който се проведе в Дома на енергетика в град Козлодуй. Събитието е част от поредицата регионални срещи, организирани от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН /БМГД на ООН/. Събитието беше открито от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй Наско Михов, домакин на проявата и от Огнян Траянов – председател на БМГД на ООН.

Във форума Община Враца бе представлявана от Мария Попова – изпълняващ функциите на кмет на Община Враца.

В рамките на регионалната среща бяха представени добрите практики в областта на корпоративната социална отговорност на местните компании, показвайки че тези партньорства създават споделена стойност за бизнеса и обществото. Посочени бяха отлични примери за успешни съвместни проекти между компаниите от региона и организации от нестопанския и публичния сектор в областта на образованието, информационните технологии и социалната сфера.

  

В дискусия се включиха експерти от АЕЦ „Козлодуй“, „Асарел-Медет“, Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“, „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности“, „Враца – софтуер общество“, както и специалисти от Община Козлодуй. Програмата включваше още и посещение в атомната електроцентрала.

Регионалният форум „Бизнесът - сила за добро“ се осъществява със съдействието на АЕЦ „Козлодуй“ и Търговско- промишлената палата във Враца.

#
# # # #