Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.03.2020
Общинският щаб реши: Удължава се грипната ваканция във Враца до 13 март включително

Общинският щаб реши: Удължава се грипната ваканция във Враца до 13 март включително

    Грипната ваканция за училищата на територията на община Враца ще бъде удължена до 13 март /петък/ включително. От днес започва и тестването на дистанционната система за обучение на учениците от I до XII клас, която да бъде въведена само при необходимост. Това стана ясно след провелото се заседание на Общинския оперативен щаб за борба с остри респираторни заболявания и Коронавирус.
   Сред взетите превантивни мерки е и решението за още по-стриктно дезинфекциране на помещения и площи в ясли и детски градини в общината. Същевременно от началото на месеца бе въведен и строг сутрешен филтър, включващ измерване на телесна температура и недопускане струпването на много хора на едно място. Местната администрация е осигурила дистанционни термометри във всяко детско и учебно заведение във Враца.
   Общинският щаб взе решение да се проведат разговори с общопрактикуващите лекари, съвместно с РЗИ – Враца, за да бъдат поети конкретни ангажименти към здравно неосигурените лица в населените места на общината, които се връщат от чуждестранни държави.

 
   Успоредно с това, здравният медиатор на местната администрация започва провеждането на регулярни срещи с лица от малцинствени групи, в рамките на които ще се разясняват начините за превенция на остри респираторни заболявания и заразяване с Коронавирус.
   До края на деня ще бъдат разпространени допълнителни информационни и интерактивни материали в обществени сгради, кметства на населени места, пенсионерски клубове, социални услуги на Община Враца, с конкретни препоръки към гражданите.
   На заседанието на щаба стана ясно, че за екипите на Център за спешна медицинска помощ са осигурени 100 специализирани защитни облекла, а всички общински здравни заведения и кабинети са снабдени с необходимите предпазни маски и дезинфектанти.
   От местния оперативен щаб съветват гражданите за допълнителна лична хигиена и дезинфекция, както и да спазват препоръките на компетентните институции.

#
# # # #