Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.09.2009
На 14 септември по традиция кметът на Община Враца Светла Кръстева откри 121-ия традиционен есенен панаир, който ще продължи до 21 септември

На 14 септември по традиция кметът на Община Враца Светла Кръстева откри 121-ия традиционен есенен панаир, който ще продължи до 21 септември

   Официални гости на събитието бяха зам.-кметът по спорт туризъм и оперативни програми Тони Милева, зам.-кметът по образование Силвия Драйчева, депутати, гости и граждани на Враца.

   Водещият на събитието Емил Пеняшки направи ретроспекция на панаирните дни и върна гостите 100 години назад във времето, когато тогавашния кмет, е издал заповед, че гроздето вече е узряло и те трябва да направят вино, за да не се срамуват пред гостите.

   И както повелява традицията след тържественото откриване и плиснатото менче, за да върви по вода, се изви кръшно българско хоро. Кметът на Враца Светла Кръстева отправи поздрав към всички врачани и гости на празника и ги прикани да посетят 121-то издание, защото има какво да се види. Ръководството на община Враца и областният управител Пепа Владимирова посетиха всички щандове, разположени на панаира и разговаряха лично с всички производители как за в бъдеще панаира да стане още по-атрактивен и привлекателен за врачани. На щанда, на представителите от област ДОЛЖ, Румъния Светла Кръстева и Пепа Владимирова получиха значки, с емблемата на област ДОЛЖ. И както отново повелява традицията на панаир като на панаир - общинското ръководство вкуси от вкусните кебапчета с бира на една от бирариите и заедно с врачани изгледа великолепната заря.

   В първия ден от панаирните дни в програмата беше включен концерт на фолк-певицата Кали, концерт на танцови формации от Враца - „Ориенталски звезди”, „Меджик” и „Магнифика”, както и демонстрация на производители за вадене на мед и дегустация.

            Н. Божилова

#
# # # #