ОБЩИНСКИ  СЪВЕТ – ВРАЦА

 

ПРОТОКОЛ №11

от 25.05.2004 година

РЕШЕНИЕ № 69

 

ЗА : Удостояване със звание “Почетен гражданин на Враца “

 

          На основание чл.3 , т.21 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет –Враца и Статута за удостояване със звание “Почетен гражданин на Враца “ ,

 

О Б Щ И Н С К И Я Т       С Ъ В Е Т

Р  Е  Ш  И :

 

          Удостоява със званието “Почетен гражданин на Враца “:

 

          НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО ВРАЧАНСКИЯ МИТРОПОЛИТ КАЛИНИК  - на 10 октомври 2004 година се навършват 30 години от въдворяването за митрополит на Врачанска епархия на Негово Високопреосвещенство Митрополит Калиник.

          Тези тридесет години са изпълнени с много труд и грижа за издигане духовната и културна същност на нашето общество, изграждане на храмове и параклиси , съхраняване на българските и християнските традиции.Представителният хор на Врачанската епархия спечели много награди както в България , така и в чужбина и продължава да прославя град Враца като културно средище.

          Паметни остават големите тържества по случай 250 години от рождението на Св.Софроний  епископ Врачански , които бяха почетени с личното присъствие на най-висши органи на държавната власт, от наши и чужди общественици и духовници.

          Митрополит Калиник допринесе за изграждането ни утвърждаването на авторитета на Врачанската епархия и популяризирането й в страната и сред църковните общности в чужбина.

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС :

                                                                      /Сл.Григоров/  

                                                Вярно с оригинала:                                                                      Сп."Работа със съветниците":     

                                                                                    /Й. Стоянова/