ОБЩИНСКИ  СЪВЕТ – ВРАЦА

 

ПРОТОКОЛ №11

от 25.05.2004 година

РЕШЕНИЕ № 70

 

 

ЗА : Удостояване със звание “Почетен гражданин на Враца “

 

          На основание чл.3 , т.21 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет –Враца и Статута за удостояване със звание “Почетен гражданин на Враца “ ,

 

О Б Щ И Н С К И Я Т       С Ъ В Е Т

Р  Е  Ш  И :

 

          Удостоява със званието “Почетен гражданин на Враца “:

 

            ПРОФ.Д-Р НА НАУКИТЕ  НАУМ ИВАНОВ ПЕТКОВ – директор на Регионалния център за научно-приложно обслужване – Враца и Управител на Северозападния Агротехпарк към Националния център за аграрни науки-София.

          Проф.Петков е роден на 6 май 1941 година в с.Баница , Община Враца.Завършил е през 1966 г.Висшия агрономически институт .В продължение на 34 години неговата изследователска и научно-организационна дейност изцяло е свързана с Опитно станция по бубарство.Има над 400 научни труда , гост професор е в редица чуждестранни институти и университети – от Югославия, Полша , Украйна,Китай ,Гърция и др. Удостоен е през 1986 година със значка и диплом “Почетен изобретател” на България, с вписване името му в Златната книга на българските откриватели и изобретатели.

          Проф.д-р Н.Петков е председател на Научния съвет по бубарство – София и на Научния съвет на Регионалния център за научно-приложно обслужване в гр.Враца.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС :

                                                                      /Сл.Григоров/  

                                                Вярно с оригинала:                                                                      Сп."Работа със съветниците":     

                                                                                    /Й. Стоянова/