ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВРАЦА

 

ПРОТОКОЛ  № 29

от 30.11. 2005 г.

Р Е Ш Е Н И Е  № 274

 

 

ЗА: Стартиране на процедура за провеждане на Конкурси за управители на дружества с общинско участие съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда, при които Общината упражнява правата си на собственик върху общинската част на капитала в търговски дружества

 

 

 

На основание на Наредбата за условията и реда, при които Общината упражнява правата си на собственик върху общинската част на капитала

 

 

О Б Щ И Н С К И Я Т      С Ъ В Е Т

 

Р  Е  Ш  И:

 

 

1. Отменя Решение № 167, Протокол № 29 от 21. 02. 2002 г. на Общински съвет Враца.

 

2.Възлага на Кмета на Община Враца с анекс да удължи срока на договора за управление на Стефан Чокойски – Управител на “БКС”ЕООД-Враца до провеждане на конкурс.

 

3. Възлага на Комисията по законосъобразност на актовете на Общински съвет и Общинскаа администрация, в срок до 15.12.2005 г. да внесе в Общински съвет Враца за утвърждаване проект на Наредба за конкурсите за управители на дружествата с общинско участие.

 

4. Възлага на Кмета на Община Враца в тримесечен срок от влизане в сила на настоящото решение да организира конкурсите за определяне на Управители на дружествата: “Спортни имоти” ЕООД, “Общински пазари и тържища” ЕООД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Обредни дейности” ЕООД, “БКС – ВРАЦА” ЕООД.

 

5. Конкурсите да се организират и проведат съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда, при които Общината упражнява правата си на собственик върху общинската част на капитала.

 

6. Възлага на Кмета на Община Враца, класираните на първо място кандидати в конкурсите, да бъдат предложени за утвърждаване от Общински съвет Враца.

 

7. В срок до 30.01.2006 г. Общински съвет Враца да избере комисия, която да определи условията, на които следва да отговарят участниците в конкурсите, разгледа постъпилите документи и допусне кандидатите до участие в конкурс и проведе конкурсите.

 

 

 

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС:

                                                                                     /Сл.Григоров/

                                                 Вярно с оригинала:

                                                 Сп."Работа със съветниците":

                                                                                     /Й. Стоянова/

 

<< НАЗАД