ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВРАЦА

 

ПРОТОКОЛ  № 29

от 30.11. 2005 г.

Р Е Ш Е Н И Е  № 276

 

 

ОТНОСНО: Изваждане от списъка на публичната общинска собственост на недвижим имот, който е престанал да има предназначението си по чл.З, ал. 2 от Закона за общинската собственост и обявяването му за продажба

 

    

О Б Щ И Н С К И Я Т   С Ъ В Е Т

 

Р Е Ш И:

 

 

1. На основание чл.6, ал.1 от ЗОС , обявява недвижим имот у.п.и.ХІІ, кв.117 по плана на гр.Враца , жк. ”Дъбника” за частна общинска собственост. Промяната на собствеността да се отрази в акта за публична общинска собственост и за имота да се състави акт за частна общинска собственост.

2. Одобрява справедлива пазарна цена за имота съгласно експертна оценка изготвена от лицензиран оценител инж. Лариса Борисова в размер на 45 лв. на квадратен метър или общо за целия урегулиран поземлен имот от 7 774 кв.м. – 349 830 лева.

3. На основание чл.35, ал.1 от Закона за общинската собственост, чл.36, ал.1 от НРПУРОИ, приета от Общински съвет – Враца с Решение №165, Протокол № 22/24.03.2005 година – възлага на Кмета на Община Враца да извърши продажба на имота след провеждане на търг или конкурс с първоначална тръжна/конкурсна стойност одобрена по предходната точка, както и да се предприеме процедура по изготвяне на съответната документация.

 

ГЛАСУВАЛИ за проекта за решение :

ЗА – 14;

ПРОТИВ – 1;

ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ – 9, НЕ СЕ ПРИЕМА решение, съгласно чл.3, т.7 във връзка с чл.12, ал.4 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Враца.

 

 

 

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС:

                                                                                     /Сл.Григоров/

                                                 Вярно с оригинала:

                                                 Сп."Работа със съветниците":

                                                                                     /Й. Стоянова/

 

<< НАЗАД