Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.07.2011
Днес заместник кметът на Община Враца – г-жа Ани Василева

Днес заместник кметът на Община Враца – г-жа Ани Василева

и директорът на Дирекция на природен парк „Врачански Балкан” – Николай Ненчев официално откриха обновения Посетителски център „Прилепа”. Центърът се намира в непосредствена близост до пещера Леденика и се поддържа съвместно от Община Враца и Дирекция на природен парк „Врачански Балкан”. Това лято всички туристи и граждани на гр. Враца ще могат да разгледат постоянната изложба „Спелеология и пещерно дело”, да видят експозиция от пещерни образувания и да се запознаят с процеса на карстообразуването.

Нова атракция в центъра са постоянните прожекции на научно – популярни филми на пещерна тематика. Туристите ще могат да видят и обновените макети на карстовите форми и на Природен парк „Врачански Балкан”.  Центърът предлага информационни материали и сувенири.

Възможност за приятна разходка ви предлага обновената пътека „Карст и биоразнообразие”. Маршрутът е обозначен с нови информационни табла и кътове за отдих.

„Сега туристите ще могат да прекарат един вълнуващ ден сред природата съчетавайки посещението на пещера Леденика с  разходка по пътеката „Карст и биоразнообразие”, както и да научат любопитна информация за пещерите на територията на Природен парк „Врачански Балкан” от Посетителски център „Прилепа”” сподели инж. Николай Ненчев.

  

#
# # # #