Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.01.2012
Зам.-кметът на Община Враца Светозар Луканов

Зам.-кметът на Община Враца Светозар Луканов

проведе днес работна среща с представители на различни институции във връзка  учредяването на комисия за работа по нов общински план–програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета.

На срещата присъстваха: д-р Милчо Костурков-Директор на Областна дирекция по безопасност по храните; д-р Здравко Златев-общински съветник; д-р Панталеев – официален ветеринарен лекар за Община Враца от Областна дирекция по безопасност по храните; д-р Христофор Хитов-представител на ветеринарен комплекс „Компаньон” с когото Община Враца има сключен договор за обезпаразитяване, кастарация и ваксинация с Община Враца.

На срещата представителите на институциите се запознаха с проблемите по приетата програма през 2008 г.  за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и по-конкретно със процедурата по изграждане на приюта за безстопанствени кучета, възможностите за лицензиране на амбулатория за работа с наркотични вещества, необходими за залавянето на безстопанствените кучета.

  

Беше коментирано и необходимостта от сформирането на екип за изработване на нова програма за овладяване на безстопанствените кучета в който ще бъдат поканени представители на НПО и правозащитните организации.

#
# # # #