Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.03.2012
За първи път – дни на Индия във Враца

За първи път – дни на Индия във Враца

         Днес кметът на Враца инж. Николай Иванов и неговият екип приеха г-н Мина - първи секретар на посолството на Република Индия у нас. На срещата кметът отправи официална покана към индийския посланик г-н Манчанда да поеме патронажа над първите за града Дни на индийската култура във Враца. Събитието ще се проведе през август тази година. Първият секретар на индийското посолство прие с благодарност поканата и каза, че с удоволствие ще я предаде на г-н Манчанда.

Г-н Мина разказа за съществуващото сътрудничество между България и Индия в различни сфери на социалния и икономическия живот на двете страни. Чрез кмета на Враца той отправи покана към младежите, които имат интерес в сферата на техническите науки. Г-н Мина представи възможността чрез посолството те да бъдат изпратени на курсове за обучение в Индия.

Кметът на Враца инж. Николай Иванов и неговият гост се договориха общината да изготви конкретните сфери в региона, които се нуждаят от инвестиции. Г-н Мина се ангажира, след като му бъдат предоставени, да запознае с тях индийското правителство.  „Враца има огромна нужда от инвестиции. Ще подкрепим всяка инвестиция за общината и ще осигурим на предприемачите среда за бизнес без бюрократични спънки” – каза по време на разговора инж. Иванов. Кметът и неговия гост бяха единодушни, че тази първа среща ще сложи началото на едно ползотворно сътрудничество.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #