Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.03.2012
Министър Дончев похвали Враца

Министър Дончев похвали Враца

На работно посещение във Враца бяха министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и заместник-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

„Радвам се да отбележа, че във Враца имаме насреща един работещ, високомотивиран екип. Община Враца е лидер в Северозападния район по отношение на ползването на средства от Европейския съюз. Това е нещо, което трябва да ви радва, като имате предвид, че този район далеч не е от шампионите в страната, но община Враца се отличава в това отношение. Тук говорим за почти 170 милиона договорени средства, като основен дял в тази сума има проектът за интегриран воден цикъл. Останалите проекти са за над 31 милиона лева. Няма друга община, която дори да се доближава до тези параметри” – каза след срещата министър Дончев.

  

Министърът разговаря с кмета на община Враца инж. Николай Иванов и зам.-кмета по европейско финасиране и обществени поръчки инж. Красимира Георгиева.  „Получихме уверенията и на министър Дончев и на зам.-министър Василева за тяхната пълна подкрепа и добро взаимно оперативно сътрудничество, така че максимално бързо да се стигне до реалната работа по проекта „Воден цикъл” – коментира инж. Николай Иванов. Кметският екип ще получи необходимото съдействие от всички министерства, така че да не се генерират допълнителни закъснения по проекта е уверил министър Дончев.

 

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #