Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.04.2012
Започва почистването на дърветата под електропреносната мрежа в селата

Започва почистването на дърветата под електропреносната мрежа в селата

            Три важни теми бяха разисквани на днешната среща на кметовете от община Враца. По време на традиционния „Ден на кмета” бяха обсъждани проблеми, свързани с взаимодействията с „ЧЕЗ” и „В и К”, и предстоящата инициатива „Да почистим България за един ден”. Срещата бе водена от кмета на общината инж. Николай Иванов и зам.-кметът Ангел Вълчев.

         Във всички села на община Враца ще бъде извършено подкастряне на дърветата, които се намират по трасето на електропреносната мрежа, стана ясно на срещата. Предстои да се изготви график за подрязването на клоните, който ще бъде раздаден на кметовете и кметските наместници. На местата, където се налага, ще бъде изпратен кран в помощ на екипите, ангажира се Димитър Ников – зам.-ръководител  на звено „Район Враца” в „ЧЕЗ България”. Той поясни, че дружеството планира приоритетно да бъдат подменяни счупените и спукани електрически стълбове в региона.

         Всички резервоари на селата ще бъдат почистени през тази година, обеща Тихомир Поповски – началник на район „Враца” във „В и К”. Пред кметовете той представи приоритетите в програмата на дружеството за подмяна на водопроводи през 2012 г. „Планирали сме тази година да подменим на 20 километра водопровод в общината. Става дума предимно за външни водоеми, които захранват цели населени места или група от населени места. Правим точен анализ и хвърляме усилията си там, където е най-приоритетно” – поясни Поповски. Кметовете изказаха публично своята благодарност от своевременните реакции на дежурните екипи на дружеството при аварии.

         Общината ще осигури чували и ръкавици и транспорт за извозване на събраните отпадъци за кампанията „Да почистим България за един ден”, която ще се проведе на 12 май. Помощните материали ще се получават след предстоящите четири почивни дни. До 6 май кметовете и кметските наместници трябва да обявят колко хора ще се включат в почистването и има ли нови замърсени терени, които да искат да добавят към вече обявените места за почистване.

           

 

                                                                                              Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #