Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.06.2012
Награди за врачанските мажоретки

Награди за врачанските мажоретки

Индивидуални награди за „най-атрактивна мажоретка” и „най-атрактивен танц” получиха Яна Николаева от мажоретния състав към Центъра за работа с деца – Враца и групата по забавен спорт „Врачански юначета” на фестивал в град Левски. Двата състава бяха поканени на Първи мажоретен фестивал, който се проведе на 2-ри юни.  Организатори бяха община Левски, младежки клуб „Георги Працалев” и спортен клуб „Киокушин” – Левски.

Над 150 мажоретки от Ловеч, Летница, Враца и Левски направиха голямо цветно шоу по улиците на града. Празникът започна с парад, след което на открита сцена, пред общината, всеки състав представи своите композиции. 

Врачанските мажоретки, за които това е първо участие на фестивал, показаха два танца. „Врачанските юначета” зарадваха публиката със забавния скеч „Веселите каубои. „Гвоздеят” на програмата бе 20-минутното шоу на младежкия духов оркестър и мажоретките от Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки. Току-що завърнали се от турне във Франция, съставите взривиха публиката с разнообразна програма от кан-кан до фолк стил.

С едноминутно мълчание, точно в 12 часа, всички присъстващи на празника почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

От името на община Левски зам.-кметът Здравко Дафинов връчи награди и грамоти на всички участници. Отличени бяха и най-атрактивните танци - на съставите от Враца и Ловеч. Петя Чолакова - гл.експерт ”Образование, култура и спорт” в общината, връчи наградите за най-атрактивна мажоретка. Приза заслужиха Яна Николаева /Враца/, Василена Делева и Красияна Линова /Летница/, Ралица Георгиева, Симона Руменова, Ивана Ангелова и Соня Дунева /Левски/.

Кулминация на празника бе общ танц на всички състави и публиката под звуците на нашумелия хит „Ai se eu te pego”.

Мажоретният състав към Център за работа с деца във Враца е най-новата формация в културната институция. Дейността на мажоретките започва през февруари 2012г. Първата им изява през публика е в началото на май. В момента се обучават момичета на възраст 14-16 години. Ръководители на състава са Таня Василева и Галя Василева.

Групата за забавен спорт "Врачански юначета" към Център за работа сдеца е създадена през есента на 2008 година. Групата е продължение нагимнастическо дружество "Юнак", основоположник на организирания спорт в България в края на 19 век. "Врачанските юначета" представят забавни скечове, включвайки в композициите си елементи от акробатиката и основната гимнастика. Групата е съставена от деца от 4 до 14 години.  Ръководител е Таня Василева.

 

  

 

                                                                                              Даниела Хитова,

                                                                  гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #