Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
24.06.2013
Кметът връчи грамоти на най-добрите спортисти

Кметът връчи грамоти на най-добрите спортисти

На специална церемония днес кметът на Враца инж. Николай Иванов връчи 121 грамоти за високи спортни постижения през тази година. Церемонията се състоя в голямата зала на Регионалния исторически музей. Отличените спортисти са завоювали призови места на държавни и международни първенства и турнири. Наградените са от десет спортни клуба – по кик-бокс „Арис”, детски футболен клуб към ПОФК „Ботев – Враца”, атлетически клуб „Павел Павлов”, атлетически клуб „Враца”, СК „Ботев” – спортна стрелба, СК „Ботев” – волейбол, СК „Моделизъм” – автомоделни спортове, СК „Кум Рьонг” – таекуон-до, СК „Ботев 93” – борба и отборът по бадминтон от с. Тишевица. Награждавенето бе по повод Международния олимпийски ден, който тази година е под мотото „Да спасим олимпийската борба”. „Повече от век ни дели от паметната за олимпийското движение 1894 година. Настоящата 2013 година обаче също е изключително важна. Неотдавна членовете на Изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет ни изправиха пред истинско предизвикателство. С тайно гласуване те решиха да поискат изключването на борбата от олимпийската програма. Лично за мен, а предполагам и за всички Вас, това е един необясним акт на неглижиране на всички онези мъже, които прославиха България на много тепихи в Европа и в целия свят. Като акт на присъединяване към стремежа за оставането на борбата сред олимпийските спортове днес лично връчвам награди на спортистите, които през последните шест месеца спечелиха призови места в спортни състезания на национално и европейско ниво. Мили младежи, обръщам се към вас с благодарност за това, че се състезавате и побеждавате, че прославяте името на Враца! Пожелавам на всички жажда за победи и амбиция, за да ги постигате! ” – с тези думи се обърна към наградените инж. Николай Иванов.
В знак на благодарност за съпричастността и грижите, които Община Враца полага за развитието на спорта, треньорът на клуба по автомоделизъм Огнян Филипов връчи на кмета инж. Николай Иванов последната купа, завоювана от младите автомоделисти. Призът е за спечеленото от отбора първо място в Републиканското първенство по автомоделизъм за деца. Купата е шеста в колекцията на автомоделистите от Враца. Подобен жест направи и треньорът на малките футболисти в ПФОК „Ботев – Враца” Иван Георгиев, който връчи на кмета футболна топка с подписите на отбора.
След края на церемонията малките гимнастички от ОДЗ „Брезичка” „нарисуваха” с танц петте олимпийски кръга. Пред сградата на музея борците от клуб „Ботев 93” направиха демонстрации.
Сред присъстващите на празника бяха сребърният медалист по борба от олимпиадата в Сеул Живко Вангелов, з.м.с. Росица Стаменова и зам.-кметът Красимир Богданов.
На всички гости бе раздадена оригинална брошура-пъзел, посветена на олимпийското движение. Брошурата е изработена и се разпространява от Община Враца.


   
Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”

#
# # # #