Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
28.11.2016
Втори обновен по Националната програма блок откриха във Враца

Втори обновен по Националната програма блок откриха във Враца

С водосвет, официално във Враца бе открит вторият саниран блок, реновиран по програма „Обновяване на българските домове 2007 - 2013“, финансирана чрез „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“. Сградата се намира на ул. „Любен Каравелов“ № 1 във Враца. Отпуснатите средства за обекта са в размер на 229 208 лв., с ДДС.

„Това е вторият саниран блок, който се открива във Враца, а след Нова година ще бъде завършен и третият. В момента се работи по още 4 блока, до края на годината ще стартират строително-ремонтните работи на още 6, с което обновените сгради ще бъдат общо 13. Благодарение на Вашия добър пример, който давате на нашите съграждани и на екипа от Общината, който направи така, че за една година от последно място, Враца да е на второ място в страната по брой сключени договори със Сдружения, показва, че градът върви напред и в правилната посока.“, каза при откриването Калин Каменов. Той поясни, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, а е изчерпан финансовият ресурс за тази година. „Надявам се, че предвидените в проектобюджета за 2017 г. средства, в размер на близо 1 милиард лв., за Националната програма ще се гласуват и по този начин ще успее да се помогне на повече сдружения от нашия град да обновят домовете си“, допълни още Каменов. 

Представителят на живущите в блока, Димитър Добрилов благодари на съседите - семейството на Георги и Галя Данчеви, които преди 3 г. са дали идеята да се включат в първата програма, на ръководството на Община Враца - направило всичко възможно проектът да бъде реализиран в рамките на една година, както и на фирмата-изпълнител на строително-монтажните дейности „Иванов-53“ ЕООД  за бързата и качествена работа.

На откриването присъства и областния управител Малина Николова, която изказа своята огромна благодарност на живущите, които със своята гражданска позиция и кураж са дали възможност да се реализира този проект. „За нас е важно хората да бъдат убедени в ефективността на Националната програма -Вие сте доказателство за това“, допълни още Николова.

„Радвам се, че имам възможността да работя по тази прекрасна програма на Правителството, която ще обнови и ще направи много по-красив нашия град.“, каза Иван Иванов, управител на фирмата изпълнител и поясни, че това е начинът България да стане една модерна и европейска държава.

Лентата бе прерязана от кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова и живущите в блока Димитър Добрилов и 7-годишният Кристиян.

На откриването присъстваха представители на фирмата, която упражнява строителния надзор, до въвеждане на обекта в експлоатация – „Мултиплекс Инженеринг“ ЕООД, живущи в сградата, представители на Община Враца. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Владислав.

#
# # # #