Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
01.12.2016
Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева посрещна гости от 5 държави

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева посрещна гости от 5 държави

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева се срещна с учители и ученици от Германия, Естония, Холандия, Чехия и България. Участниците в делегацията са партньори на СУ „Христо Ботев“ в проект „Нашата обща европейска фирма“, реализиран по програма „Еразъм+“.

„Ако за пръв път сте във Враца съм сигурна, че нашият град ви е впечатлил със своята природа. Ако за пръв път сте в училище „Христо Ботев“ – Враца също съм сигурна, че сме ви впечатлили. Това е едно от водещите училища в страната с един иновативен директор, който е и успешен мениджър“, заяви в приветствието си зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева.

Директорът на СУ „Христо Ботев“ представи дейностите по проекта. „Щастливи сме, че успяхме да работим по този проект, защото той е насочен изцяло към завършващите своето образование ученици“, заяви Виктор Кръстев.

На срещата в Общинска администрация присъстваха също директорът на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“ Маринела Петрова и началникът на отдел „Образование и култура“ Стела Димитрова.

Проект „Нашата обща европейска фирма“ представя голямото икономическо пространство на Европейския съюз пред младите хора, стоящи в началото на своя професионален път. През двете учебни години работа по проекта, учениците имат задачата да създадат собствена фирма, като целта е да преминат през всички етапи от нейното функциониране. Част от дейностите по проекта е изработване на готварска книга, която ще бъде продавана от учениците в навечерието на Коледните и Новогодишни празници, а средствата от реализацията на продажбата ще бъдат дарени за благотворителност.

 

#
# # # #