Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.06.2017
Кметът на Враца прие международна делегация по социален проект

Кметът на Враца прие международна делегация по социален проект

Кметът на Община Враца Калин Каменов прие международна делегация, включваща Беат фон Деникен – ръководител дирекция „Международно сътрудничество” в Швейцарски Червен кръст, Ерика Плачела – съветник по здравните въпроси в Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество, Берн, доц. д-р Флорентина Фортунеско – Медицински университет, Букурещ и д-р Надежда Тодоровска – зам. генерален директор на БЧК. Визитата на гостите бе свързана с проект „Домашни грижи за независим и достоен живот“, който се реализира в Община Враца и в Община Оряхово. Проектът се осъществява от Български Червен кръст, в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст. Целта на гостуването на международната делегация бе да посетят Центровете „Домашни грижи” в Оряхово и Враца и да се запознаят с дейността им, както и да се срещнат с потребители на услугите в техните домове, по време на обгрижването им от медицински сестри и домашни помощници.

На срещата кметът Калин Каменов подчерта, че Община Враца партнира отлично с колегите от Български Червен кръст, както на местно, така и на национално ниво. Той посочи редица благотворителни инициативи и проекти, които са реализирани съвместно.

На територията на област Враца функционират четири центъра „Домашни грижи“, които в периода 2012 г. - 2017 г.  предоставят интегрирани здравни грижи и социални услуги в домашна среда на 430 възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания.

#
# # # #