Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.01.2018
5 институции започват съвместни проверки на таксиметровите шофьори във Враца

5 институции започват съвместни проверки на таксиметровите шофьори във Враца

Съвместни проверки стартират във Враца, като обект на инспекцията ще бъдат лицата, извършващи таксиметров превоз на пътници. За стартирането на акцията се стигна след проведена работна среща, инициирана от Община Враца, на която присъстваха  заместник-кметът Мария Попова, директорът на „Териториална дирекция на Национална Агенция по приходите - Враца“ Александър Александров, директорът на Регионална дирекция „Инспекция по труда“ Румен Младенов, началникът на областния отдел „Автомобилна администрация“ Любомир Бранков, представители на КАТ - Враца и на звено „Инспекторат“ към Община Враца.

Заместник-кметът Мария Попова подчерта, че целта на работната среща е да се обсъди и подобри координацията между институциите, да се предприемат съответните действия срещу нарушителите и да се засили контролът върху таксиметровия превоз на пътници на територията на Община Враца.

В тази връзка ще бъдат организирани и проведени специализирани проверки на лица, които извършват тази услуга. Ще се следи за спазване на данъчното и трудовото законодателство, за валидни разрешителни издадени от Община Враца за упражняване на таксиметров превоз на пътници.

По време на акцията ще бъде осъществен контрол за законосъобразното и безопасно извършване на таксиметров превоз на пътници, при спазване на законите за автомобилните превози и за движение по пътищата, както и Наредба №34/06.12.1999 г. за таксиметров превоз на пътници.

При констатирани нарушения контролните органи ще съставят актове за извършване на административни нарушения /чл. 49 и чл. 50 от Наредбата/.

Проверките за извършване на нерегламентиран таксиметров превоз ще продължат през цялата година.

#
# # # #