Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.07.2018
Грандиозна културна програма за 130-годишнината на Врачанския есенен панаир

Община Враца подготвя уникална културна програма във връзка с предстоящото юбилейно, 130-то издание на Традиционния врачански есенен панаир. Изложението ще бъде открито на 14 септември с иновативен, модерен и  завладящ спектакъл.

Грандиозното шоу се организира със съдействието на платформа „Фортисимо“. Разделено е на три части и ще започне със златна българска класика, която ще се преплете във фолклорни ритми и ще завърши с незабравима музика от български филми и пищна заря. Двучасовият спектакъл ще бъде изпълнен от великолепния състав на Софийска филхармония под диригентството на Максим Ешкенази, солистите на Ансамбъл „Филип Кутев“ и известни български певци.

В рамките на юбилейното издание на панаира ще се проведе фермерски фестивал, в който ще се включат и представители от Румъния, участници в проект на Търговско-промишлената палата. Заради големия интерес от страната на занаятчии,  ще бъде увеличена търговската площ на панаира. Към момента заявления са подали над 30 търговци.

И тази година на изложението ще бъдат представени специфични ястия от врачанския край, приготвени от майсторските ръце на самодейците от читалищата в общината.

130-то издание на Традиционния врачански есенен панаир ще бъде закрито с мащабен концерт на Ансамбъл „Българе“. Спектакълът е специално изработен за юбилея и пресъздава историята на изложението.

 

#
# # # #