Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
01.08.2018
Предлага се оптимизация на градската транспортна схема

Предлага се оптимизация на градската транспортна схема

            Извършен мониторинг на съществуващата транспортна схема в града установи дублиране на линии на обществения транспорт във Враца. С цел подобряване качеството на услугата и създаване на удобство за гражданите, управителят на „Тролейбусен транспорт“ – Николай Вълков предложи оптимизация на функциониращите линии в града. Идеята бе обсъдена на транспортна комисия в местната администрация.

            Причината за промяна в маршрутите на тролейбусите е породена от факта, че сградите на филиалите на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и на Медицинския университет са с ново местонахождение и не са разположени на територията на бившия Ученически комплекс. Според управителя на дружеството новите локации на висшите учебни заведения значително редуцират пътникопотока към Ученическия комплекс, като по този начин се получава дублиране на линии и осъществяване на курсове без пътници.

            Предложението е да съществуват две градски линии – линия №4 и линия №17. Николай Вълков заяви, че тролейбусите по линия №17 ще се движат по същия маршрут, на всеки 20 минути, като крайната спирка ще е обръщалото в квартал „Медковец“. Управителят на „Тролейбусен транспорт“ подчерта, че тролейбусите по линия №4 ще извършват превози на всеки 15 минути, без да има промяна в съществуващия до момента маршрут. С направената оптимизация се предлага да бъдат закрити линиите № 1, № 4 А и № 41, тъй като те се припокриват от маршрута на линия №4.

                       

            Предстои предложенията за промяна в градската транспортна схема да бъдат разгледани на заседание на Общински съвет – Враца.

#
# # # #