Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
24.01.2019
Предприемат се мерки против грипна епидемия във Враца

Предприемат се мерки против грипна епидемия във Враца

            От 25 януари до 29 януари 2019 година ще бъдат прекратени учебните занятия в НУ „Иван Вазов“ и СУ „Никола Войводов“ във Враца. Мерките са взети по предписание на Регионалната здравна инспекция и след разпореждане на Регионалното управление на образованието.

            Поради висок процент на заболеваемост, на 25 януари /петък/, няма да работят детските градини „Детски свят“ и „Звездица“, филиалите в квартал „Бистрец“ и селата – Баница, Три Кладенци, Девене, Върбица, Чирен, Голямо Пещене, както и филиалът на детска градина „Радост“ – „Люляк“.

            Очаква се да бъде взето решение за прекратяване на учебните занятия в още 5 учебни и 5 детски заведения, след като бъде подадена информация от директорите им до РЗИ – Враца.

            Ежедневно се извършват противоепидемични мерки във всяка детска ясла, градина, както и в училищата в общината. С цел недопускане на заразата от грип и остри респираторни заболявания, се призовават родителите на деца с влошено здравословно състояние  да не ги изпращат в детските и учебни заведения, за да не се увеличава броят на заразените с грип.

            Експертите от местната администрация осъществяват контрол и получават информация от медицинските специалисти, като се следи и броят на отсъстващите деца.

            Община Враца напомня на гражданите, че решение за обявяване на грипна епидемия може да бъде взето от Регионалната здравна инспекция.

#
# # # #