Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.01.2019
Администрация и граждани разрешиха съвместно проблем

Администрация и граждани разрешиха съвместно проблем

            На заседание на транспортната комисия към Община Враца бяха поканени живущите в района на СУ „Христо Ботев“, които изразиха несъгласие с поставения забранителен знак за паркиране в участък от ул. „Ген. Леонов“.

Представителите на живущите имаха възможността да заявят своята позиция, по отношение на ограничителния знак. Становище по темата дадоха и членовете на комисията, като общото мнение бе, че най-правилно е да се изгради безплатен паркинг в квартала.

            „Преди месеци бе поставен знак, забраняващ престоя и паркирането на автомобили по улица „Ген. Леонов“, срещу гимназия „Христо Ботев“, с цел нормалното осъществяване на трафика по пътното платно. Наложените ограничения предизвикаха недоволство сред живущите, тъй като няма достатъчно място в района, където да паркират своите автомобили.“ – коментира заместник-кметът Мария Попова.

На срещата на транспортната комисия бе взето решение за обособяването на безплатен паркинг, намиращ се зад жилищната сграда на ул. „Георги Бързашки“ №16. До изграждането му, забранителният знак ще бъде премахнат, с цел – удовлетворяване исканията на гражданите и на собствениците на търговски обекти, намиращи се в района.

            В комисията участваха още: представители на пътна полиция и Областно пътно управление, експерти от Община Враца, както и  изпълняващият длъжността управител на „Тролейбусен транспорт“ – Виктория Начева.

#
# # # #