Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.02.2019
Над 2 000 български знамена ще бъдат раздадени по повод 3 март във Враца

Над 2 000 български знамена ще бъдат раздадени по повод 3 март във Враца

Община Враца продължава родолюбивата инициатива и за четвърта поредна година, по повод Националния празник - 3 март, ще раздаде над 2 000 български знамена на възпитаници от учебните заведения в града. В патриотичната проява ще се включат кметът Калин Каменов, заместник - кметът Петя Долапчиева, заместник - председателят на Общинския съвет Владимир Христов и общинският съветник Венета Йошева.

За първа година българският трикольор ще получат децата от подготвителните групи на 16 детски градини и учениците от ХІІ клас. Преди раздаването на знамената пред зрелостниците ще бъде прожектиран филм за бележития врачанин Мито Орозов, с автори Христо Илиев и Петко Тодоров. Копие от филма ще бъде дарено от авторите на всички училища.

Трибагреникът ще бъде раздаден и на всички ученици от I клас на територията на община Враца. Националното знаме вече получиха учениците от Обединените училища: „Христо Ботев” в село Баница и „Св. св. Кирил и Методий” село Девене. Общият брой на учебни заведения, които ще обхване родолюбивото начинание е 19.

Националният символ ще получат и живущите на централния бул. „Никола Войводов“. Трикольорът ще бъде раздаден на 28 февруари от  младежки работници от Звено „Център за Младежки дейности” и служители на общинска администрация. Призивът на кмета Калин Каменов е знамената да бъдат поставени на терасите и по този начин градът да бъде украсен за тържественото посрещане на Националния празник.

В деня на Освобождението, кметът Калин Каменов и неговият екип ще продължат патриотичната инициатива, започната във врачанските училища и ще раздават националния флаг на жителите и гостите на града, които ще се включат в отбелязването на Националния празник на площад „Христо Ботев“.

#
# # # #