Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.05.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов се срещна с гостуваща група от гр. Чорлу и Люлебургас, Турция

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов се срещна с гостуваща група от гр. Чорлу и Люлебургас, Турция

Групата е съставена от членове на Ротари клуб „Чорлу – 100 години” и се ръководи от д-р Любен Атанасов, Дистрикт-гуверньор на Дистрикт 2482 – България.

Пред турските бизнесмени и общественици кметът на Враца инж. Тотю Младенов представи града с неговите туристически дадености, възможности за инвестиции и бизнес и бъдещи инвестиционни проекти. „Като изпълнителен директор на Главната инспекция по труда в България имам много добри впечатления от турския бизнес и ще се радвам ако турски инвеститори проявят интерес към Враца и региона особено що се отнася до инвестиции в производството” каза инж. Тотю Младенов.

Специален интерес ротарианците от Турция проявиха към условията за развитие на зимен и летен туризъм във Врачанския балкан. Основната пречка за увеличаването на туристическия поток към природните дадености на Балкана е липата на достатъчно водоснабдяване – проблем, който търси решение от страна на общинското ръководство във Враца. Инж. Тотю Младенов съобщи, че вече е готов проектът за допълнителното водоснабдяване и се очаква той да намери и финансиране, за да може до края на следващата година да стартира реализацията му.

Президентът на Ротари клуб „Чорлу – 100 години” Мехмед Йоксан предложи двете страни да разгледат възможността за създаване на трайни бизнес контакти между двете общини на базата на изграденото партньорство между двата клуба, както и осъществяване на среща между кметовете на Враца и град Чорлу.

В края на срещата Ротари клуб „Чорлу – 100 години”, Дистрикт-гуверньор на България д-р Любен Атанасов и Ротари клуб „Хасково Айдън” връчиха своите почетни знаци на кмета на град Враца инж. Тотю Младенов и му благодариха за приема.

П. Ганчовска

#
# # # #