Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.03.2019
Калин Каменов се срещна с протестиращите медицински сестри

Калин Каменов се срещна с протестиращите медицински сестри

Кметът Калин Каменов се срещна с протестиращите медицински сестри и заедно обсъдиха исканията им, свързани с трудовото възнаграждение и състоянието на Многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца.

„През следващите дни ще имам среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и ще предам вашите искания, които подкрепям“.  Събралите се пред сградата на общинска администрация медицински сестри се обединиха около три основни искания: адекватно заплащане и остойностяване на труда, лечебните заведения да не са търговски дружества и болниците да бъдат обезпечени с консумативи и медикаменти. Медицинските сестри държат също да се срещнат със здравния министър.

Кметът посочи, че Община Враца е съдействала и е предоставила всички документи на прокуратурата, във връзка с разследването на тежкото състояние на болницата в града.

Каменов уточни също, че Община Враца е един от акционерите на МБАЛ „Христо Ботев“, макар и с малък процент, и само тя е ангажирана пряко в разрешаването на проблемите в болницата. През последните две години единствено Община Враца е подпомагала финансово болничното заведение.

 

#
# # # #