Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.05.2019
Калин Каменов: „Пътят Криводол – Баурене е важен за развитието на региона“

Калин Каменов: „Пътят Криводол – Баурене е важен за развитието на региона“

„От днес започва икономическото възраждане на нашия край, защото рехабилитацията на пътя Баурене-Криводол е важен и ключов проект за цялата област. Убеден съм, че новият път ще позволи на онези от вас, които са в работоспособна възраст достойно да изкарват своето възнаграждение в големите заводи, които се строят във Враца. Това е смисълът да работим заедно - правителството на премиера Борисов, областния управител, кметовете на населените места и да се реализират проекти в интерес на хората“ – каза кметът Калин Каменов в приветствието си към присъстващите на церемонията „първа копка“ на строителството на обект „Основен ремонт /рехабилитация/ на Път VRC 1067, Криводол-Бойчиновци/ Ракево-Баурене“.  Каменов посочи още, че в двете фабрики, които в момента се строят във Враца ще работят близо 1 000 човека.
В рамките на събитието областният управител Малина Николова заяви, че днес е исторически ден за жителите на Община Криводол. „Повече от половин век пътищата на община Криводол са в това състояние. Днес, благодарение на европейското финансиране е намерен начин нещата да се променят“, добави още Николова.
Стартът на ремонта на този важен пътен участък бе даден от село Баурене, община Криводол. Проектът е на стойност 4 741 569 лева с ДДС и се финансира по договор за безвъзмездна финансова помощ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Изпълнител на строителството на проекта е „Строител Криводол“ ЕООД. Ремонтът на пътищата ще продължи 180 дни.
На официалната церемония присъстваха още народният представител Красен Кръстев, кметът на Община Криводол Петър Данчев, председателят на Общински съвет-Криводол Петър Комитски, кметът на село Баурене – Цветослав Тодоров, общински съветници, жители на населените места.


 

 

 

#
# # # #