Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.09.2019
За трета поредна година ученици тръгват по стъпките на Ботев

Победителите от тазгодишното издание на конкурса „Най-патриотичен клас“ тръгнаха по стъпките на великия революционер Христо Ботев. В рамките на двудневната екскурзия – 10 и 11 септември, участват възпитаници от училищата - СУ „ Козма Тричков”, ППМГ „Акад. Иван Ценов” и СУ „Христо Ботев”, които се включиха в патриотичната надпревара и бяха определени от комисия за победители.

Тази година младите родолюбци ще преминат през Калофер - родното място на поета, Карлово, Сопот и Копривщица. По време на пътуването учениците ще влязат в ролята на екскурзоводи. Всяка група ще представи историческа и туристическа информация за местата, които ще бъдат посетени. Ботевите поклонници имат и още една задача - да обменят идеи помежду си и да предложат инициативи, свързани с градивното развитие на града, които да предоставят за реализиране.

Конкурсът „Най-патриотичен клас“ се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов и е част от програмата на „Ботеви дни 2019“.

Надпреварата, която е единствена по рода си в страната, е иновативен начин да се насочи вниманието на младите хора към националната история, да се стимулира творческото мислене на учениците в насока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство.

 

#
# # # #