Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.03.2020
Калин Каменов: „Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България и нашите мечти!“

Калин Каменов: „Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в  България и нашите мечти!“

    „Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България и нашите мечти. Улисани понякога в своите беди, забравяме, че мощ кипи в нашите души. Дори не винаги да ни върви, вярата ни няма да ни изневери. Да помним, че ние не сме сами, защото любовта в България ще ни съхрани. Скъпи съграждани, нека не приемаме свободата за даденост. Честит празник! Да живее България“ - каза кметът Калин Каменов в словото си по повод Националния празник – 3 март.
       Началото на честването на Освобождението във Враца бе дадено с празнично шествие с 25-метров трибагреник по централната градска част, носен от отличени ученици, спортисти, деца с народни носии и общественици.
       С издигане на българското знаме започна официалната церемония по отбелязване на Националния празник, а възпитаничката на СУ „Христо Ботев“ – Ивайла Каменова  и актьорът Цветана Горкиева  изпълниха патриотични стихове.

 
       Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
       В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и революционер – Христо Ботев.

 
       На тържествената церемония присъстваха още: министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет – Нели Стоянова, общински съветници, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация – Нина Дакева, общественици, ученици, студенти и граждани.
       Програмата продължи с концерт на дует „Пирин“, като под звуците на фолклорна музика, се извиха български хора, в които участие взеха и клубовете за народни танци от града.
       В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, средношколски смесен хор към СУ „Отец Паисий“, Духов оркестър при читалище „Развитие“.

 

#
# # # #