Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.09.2009
Двоен празник имаше днес в начално училище “Иван Вазов” във Враца

Двоен празник имаше днес в начално училище “Иван Вазов” във Враца

   На 15 септември учебното заведение посрещна първолаците с ремонтирани и обновени класни стаи ,както и с нова спортна площадка. Днес започнаха и празниците посветени на 30 годишният юбилей на училището. За да уважат светлия празник на най-малките ученици , техните родители и учители в тържествата се включиха социалният министър Тотю Младенов, кметът на Враца Светла Кръстева, областният управител Пепа Владимирова, председателя на общинския съвет Костадин Шахов и цялото ръководството на община Враца.

   Феерия от пъстроцветни балони и много детски усмивки озариха днес двора на начално училище “Иван Вазов”. С началото на учебната година започнаха и тържествата посветени на 30 годишнина на училището и 45 години от построяване на сградата. Днес прага на учебното заведение прекрачиха близо 80 първокласници ,а училище отвори врати обновено. Вложените средства за реконструкцията и създаването на условия за спорт и пълноценно образование са 600 хиляди лева и са осигурени по оперативна програма “Регионално развитие”.

   Училището е пример за доброто взаимодействие между държавната и местна власти, както и частния бизнес, това заяви изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева. Тя благодари на всички за положените усилия училището да се превърне в еталон. По думите на директора Малинка Николова Новата материална база е предпоставка децата още от първия учебен ден да започнат да ценят красивото и да го пазят. За учителите създадените условия за работа ще позволят развиване на техните умения и повече иновативност.

            Н. Божилова

#
# # # #