начало » Новини
31.08.2010
Петнадесет млади готвачи премериха сили в поредното кулинарно шоу, организирано в читалищата в община Враца

Петнадесет млади готвачи премериха сили в поредното кулинарно шоу, организирано в читалищата в община Враца

Петнадесет млади готвачи премериха сили в поредното кулинарно шоу, организирано в читалищата в община Враца – този път в читалище “Просвета” с. Лиляче. Любопитното в случая е, че десет от участниците в него бяха момчета и се оказаха дори по-изобретателни от момичетата. Освен интересните сандвичи, които излязоха далеч от представите за традиционната закуска, малките готвачи показаха майсторство и в приготвяне на плодова салата.
За да бъде равностоен конкурсът, на всички участници бяха предоставени еднакви продукти и за двата конкурса. Под зоркия поглед и наставления на баби, майки и каки, младите готвачи сътвориха кулинарни чудеса.
Особен интерес предизвика сандвичът - мотор, направен от Валентин. Богатата детска фантазия беше изобразила на сандвичите усмихнати лица, платноходки, прасенца, къщички и дори гъсеничка от маслини. Плодовите салати, направени от децата, спокойно можеха да се сервират и в най-изисканото заведение, а сметаната за украса на салатите библиотекарката Павлина раздаваше от 5 килограмова кофа.
Най-хубавото дойде накрая - с наградите за всички участници и изяждането на пъстрата и вкусна трапеза.

Радосвета Крумова