начало » Новини
31.08.2010
МБАЛ „Христо Ботев” ще извърши безплатни акушеро – гинекологични прегледи с мобилен кабинет на територията на град Враца в периода 1 – 3 септември 2010 г.

Мобилният кабинет ще бъде стациониран във вътрешния двор на МБАЛ „Хр. Ботев’ (пред входа на Детско отделение).
Дейността на мобилния кабинет е в изпълнение на програма на ФАР „Подобряване на състоянието и интеграцията на малцинствените групи в неравностойно положение със специален фокус към ромите” чрез провеждане на профилактични прегледи и осъществяване на цитонамазки с АГ мобилен кабинет. Прегледите са безплатни и без зависимост от здравноосигурителния статус на желаещите.
Прегледите ще се извършват от лекари – специалисти от структурата на МБАЛ „Христо Ботев”, гр. Враца. Прегледът включва и вземане на цитонамазка, като пом преценка на специалиста ще се извършва ехография и колпоскопия.
След 25 октомври, 2010г. мобилният кабинет ще бъде стациониран за по – дълъг период в град Враца за извършване на прегледи.
За по-добра организация на работа, желаещите за прегледи в периода 1 – 3 септември могат да се обадят за записване на телефон 0885 69 37 69.