начало » Новини
09.09.2010
На 8 септември 2010 год. се проведоха консултации за определяне състава и броя на членовете на Секционната избирателна комисия в кметство Вировско

На 8 септември 2010 год. се проведоха консултации за определяне състава и броя на членовете на Секционната избирателна комисия в кметство Вировско

На 8 септември 2010 год. от 17.00 ч., на основание чл. 26, ал. 1 от Закона за местните избори, в Заседателната зала на Община Враца се проведоха консултации с представители на парламентарно представените политически партии и коалиции със съответните пълномощия за определяне състава и броя на членовете на Секционната избирателна комисия в кметство Вировско за частични местни избори на 16 октомври 2010г.
На срещата присъстваха Татяна Василева /ГЕРБ/, Васил Драганов /Коалиция за България/, Маргарит Маждраков /Движение за права и свободи/, за Синята Коалиция - Цветомир Кръстев и Владислава Лакова, и за ПП „Атака” - Владимир Христов.
Кметът на Община Враца д-р Костадин Шахов откри консултациите с политическите сили. По предварително раздадения дневен ред не бяха направени възражения, с което той бе приет, както следва:
1. Определяне броя на членовете на СИК
2. Определяне представителството на партиите и коалициите в СИК
3. Определяне на ръководството на СИК
4. Други
По точка 1 от дневния ред представителите на политическите сили се споразумяха секционната избирателна комисия в с. Вировско да се състои от 7 члена. По т. 2 бе постигнато съгласие в нея да бъдат включени трима представители от ПП „ГЕРБ” и по един представител от КБ, ДПС, ПП „Атака” и Синята коалиция. По отношение определяне на ръководството на СИК не бе постигнато споразумение и бе решено разпределението да бъде направено служебно от Общинска администрация – Враца.

Евгения Петкова