Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.05.2008
ОБЩИНА ВРАЦА И ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ПОДПИСВАТ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ХУМАНИТАРНАТА СФЕРА

   Община Враца и Областният съвет на Българския червен кръст ще сключат споразумение с цел разширяване и задълбочаване на сътрудничеството си. С мерките, предвидени в документа се очаква да се подобри координацията и ефективността на съвместните дейности, които двете страни изпълняват в помощ на жителите на община Враца.

   Предвижда се сътрудничеството да обхване обмен на информация и взаимна подкрепа за изпълнение на програми и инициативи, предоставяне на здравни и социални услуги на населението.

   Сред ангажиментите, които поема Червения кръст във Враца са организиране на курсове и лектории за предаване на здравни знания, предоставяне на хуманитарни помощи, реализиране на „Трапезария за деца в неравностойно положение от община Враца”, осъществяване на проект „Хуманитарна банка” за подпомагане на граждани в неравностойно положение. Двете страни ще си партнират и при разработването и управлението на проект за изграждане на Дневен център за възрастни хора.

  От своя страна Община Враца ще оказва съдействие на хуманитарната организация при изпълнението на информационни кампании и здравно-просветни мероприятия, при осигуряването на подходящи помещения за съхраняване на хуманитарни помощи, организиране на приемни и др.

    Споразумението е с отворен характер и ще остане в сила до края на 2011 г.