Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.10.2010
Кметът на Община Враца – д-р Костадин Шахов, Председателят на Общински съвет- Враца- г-жа М. Николова, Зам. - кметът по Социални и хуманитарни дейности- д-р М. Шарков,

Кметът на Община Враца – д-р Костадин Шахов, Председателят на Общински съвет- Враца- г-жа М. Николова, Зам. - кметът по Социални и хуманитарни дейности- д-р М. Шарков,

както и експерти от Община Враца откриха днес обновените обекти по НП „Оптимизация на училищната мрежа” модул „Оптимизиране на училищната мрежа” мярка „Преструктуриране (закриване/преобразуване чрез сливане) на училища или създаване на средищни училища на територията на съответната община чрез преструктуриране”. Извършените дейности са на обща стойност 125 000лв.

Д-р Шахов откри обновената столова с разливочна на НУ „Иван Вазов”, в която ще се хранят 150 деца на трисменен режим. Средствата отпуснати по програмата са 48 063 лв., а собствените средства, заделени от бюджета на училището са в размер на 7000 лв.

 

 

 

 

Нов училищен парк в ПМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца бе открит днес. За съвсем кратък период от време е извършена вертикална планировка на училищния двор като по този начин е създадена адекватна и приятна архитектурна среда за отдих и игри на 1132 ученика от Природо-математическата гимназия във Враца. Стойността на проекта е 66 000 лв., от които Община Враца е осигурила 59 450 лв., а собствените средства са в размер на 6 550 лв. Директора на училището - г-жа Василева благодари на кмета, „че в момент на тежка икономическа криза приоритет са най-младите членове на общината. По този начин Община Враца инвестира в бъдещето чрез своите деца.”

 

 

 

На нов училищен кабинет за извънкласна дейност и  ремонтиран двор за игри ще се радват възпитаниците на НУ „Св. С. Врачански” – Враца. В знак на благодарност към ръководството на Община Враца, директора на училището Антоанета Сиракова подари на гостите почетния знак на училището.

 

 

 

Част от НП „Оптимизация на училищната мрежа” е и ремонтирания покрив на НУ „Иванчо Младенов на стойност 79 526 лв. За благодарност, децата от училището поздравиха кмета с празничен концерт.

 

 

Н. Гетова

МДПВО Община Враца