начало » Новини
11.11.2010
Двадесет и петият Международен Младежки Музикален форум ‘2010 беше открит от д-р Михаил Шарков - зам. кмет на Община Враца.

В словото си той поздрави директора на врачанска филхармония – Димитър Панов, както и главния диригент- Валери Вачев, за неуморната творческа работа и успеха на форума.

            „За мен е гордост, че Община Враца винаги е подкрепяла – финансово и морално, този истински празник на музикалното изкуство.

Вярвам, че врачанската публика и тази година ще оцени по достойнство програмата, която предлага интересни и нови  изпълнения.

На всички оркестранти, певци и диригенти, участници в 25-тия Международен младежки музикален форум пожелавам успех, а на вас, уважаема публика - незабравими срещи с музикалното майсторство на чудесните музиканти от Държавна филхармония Враца и техните гости- изпълнители и диригенти” – завършва в словото си д-р Шарков.

Двадесет и петият Международен Младежки Музикален форум ‘2010 може да се гордее със своите постижения и създаване на традиция и високи критерии в музикалния живот но града, които са дали и дават европейския облик на Враца.

В програмата на тазгодишното издание на форума са предвидени концерт, посветен на 200 - годишнината от рождението на Фредерик Шопен с гост - солист Андрей Ангелов, виртуозни солови пиеси и концерт за пиано и оркестър №1 под диригентството на Валери Вачев ще звучат на 11 ноември; концерт за приятелите на диригент Димитър Панов по повод неговия 60 годишен рожден ден, който е предвиден за 17 ноември 2010г.; концерт, посветен на 325 годишнината от рождението на Й.С.Бах със солисти Леони Хаджиома – пиано /Кипър/ и Борислав Александров – 19 ноември, както и матине-концерт на възпитаниците на Национално Музикално училище „Л.Пипков” – София с гост - диригент Деян Павлов – 21 ноември 2010г.. Закриването на Младежки Музикален форум ‘2010 ще бъде на 2 декември 2010г. със симфоничен концерт с гост – диригент Волкан Мети Ялчин/Турция/ и гост-солист проф. Милена Моллова – пиано.