начало » Новини
19.11.2010
На 18 ноември 2010г. се проведе прием на кмета д-р Костадин Шахов в с. Паволче, с. Челопек и с. Косталево.

На 18 ноември 2010г. се проведе прием на кмета д-р Костадин Шахов в с. Паволче, с. Челопек и с. Косталево.

Присъстваха представители на РУП - Враца, Дирекция „ Бюро по труда” – Враца, Дирекция „Социално подпомагане” – Враца, ВиК ООД Враца и общопрактикуващите лекари, обслужващи населението на населеното място. На срещата с

д-р Шахов жителите на с Паволче поставиха въпроси относно бетонирането на ул. „Калоян” и изказаха желанието си да не се съкращава ½ бройката – готвач в детската градина. Проблем за жителите е и липсата на проводник за уличното осветление в Горната махала. Необходимо е да се вземат мерки за отводняването на ул. Околчица”, на която се събира вода, да се постави охранителна система на новата сграда, както и да се сложат плочки в помещенията, които не са довършени. Жителите отправиха въпроси към представителите на ВиК относно тръбопровода от м. „Крушовица”, който е в окаяно състояние и има паднала изолация. Опесъчаването на селото също беше тема на разговор на проведената среща.

            Жителите на с. Челопек представиха проблеми по инфраструктурата на селото -  нуждата от асфалтирането ул. „Г.Бенковски” (320 м.) и обаластряването на ул.”Григория Ангелов”. Теми на разговора бяха и развитието на екотуризма и вариантите за местността Околчица. Сериозни са проблемите с водоснабдяването на селото. Почти целия летен сезон населеното място е с режим на водата. Една от основните причини е необхванатия пълен дебит на водата, идваща от „Крушовица”, необходим е още един резервоар. Поради малкия трафопост и променливия ток пък са изгорели много електрически уреди.

            Нужда от стопанска постройка в двора на храма и възстановяване на игрището в двора на училището заявиха жителите на с. Косталево. Ул „Христо Ботев” се нуждае от сериозен ремонт и за неговото финансиране ще бъде предложен проект на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Предложено беше първия етаж на училището да се предостави за ползване от читалището, като преди това му се направи ремонт. Проблем има и с безнадзорно пуснатите животни на паша и многото бездомни кучета. Водата в селото е с висока концентрация на хлор, която не се дозира  правилно и не се уведомява населението за това. Жителите поискаха от представителите на ВиК да се направят проверки на всички водомери.

            Предстои прием на кмета д –р Костадин Шахов с. Баница, с.Оходен и с.Мраморен, предвиден за 23 ноември 2010г.

 

Н. Гетова

МДПВО Община Враца