начало » Новини
09.12.2010
Зам. кметът на Община Враца – д-р Михаил Шарков присъства на 8 декември 2010г. от 11.00ч. във фоайето читалище „Развитие” на стартиралата осмата по ред гражданска инициатива „Осиновете Врачанско семейство”.

СНЦ „Дом на науката и техниката”, читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение”Мост”, клуб „Приятели на ПП „Врачански Балкан”, СНЦ”Бъдеще за ромските инициативи”, клуб на франкофонията – Враца, СНЦ „Светлина в живота” в партньорство с Община Враца, Областна администрация Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки дом – Враца, Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ „Софроний Врачански”, НУ „Иванчо Младенов”, СОУ „Н. Войводов”, НУ „Иван Вазов” и ЦДГ”Българче” продължават станалата вече традиция инициатива.

Кампанията се провежда ежегодно от 2003 година, когато стартира по идея на доброволеца от Корпуса на мира Джошуа Уенз, работещ в СНЦ „Дом на науката и техниката”. Целта на кампанията е да бъдат осигурени децата от семейства в трудно социално положение с най-необходимото по случай Коледа. Тези семейства са определени от отдел „Закрила на детето” към Дирекция”Социални грижи” – Враца.

Своя принос в инициативата ще даде и ръководството на Община Враца, като осигури дрехи и играчки на 4 момчета на възраст между 4 и 9 години. Подаръците ще бъдат закупени със лични средства на ръководството на Община Враца и ще бъдат предоставени на представители на СНЦ „Дом на науката и техниката”, които ще ги поднесат на децата в навечерието на Коледа.

Във фоайето на читалището всеки, който желае може да помогне според възможностите си, може да види нуждите и да направи дарение. „Осиновяването”е символично и е израз на съпричастност и грижа, милосърдие и гражданско отношение. В рамките на таз годишната кампания ще се събират парични средства, дрехи, обувки, играчки и учебни помагала. На всеки дарител ще се издава Свидетелство за дарение.

 

Н. Гетова

МДПВО Община Враца