Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.01.2011
ИЗВЪНРЕДНИ СПЕШНИ ПРОВЕРКИ ЗА СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО В ОБЩИНА ВРАЦА НАПРАВИ КМЕТЪТ Д-Р КОСТАДИН ШАХОВ

Извънредна проверка за състоянието на общинската пътна мрежа направи лично кметът на Враца д-р Костадин Шахов. Внезапната спешна инспекция се наложи във връзка с влошената метеорологична обстановка и обилния снеговалеж, обхванал района. В продължение на 4 часа д-р Шахов мина над 100 километра и обиколи селата Бели извор, Власатица, Осен, Чирен, Горно Пещене, Тишевица, основните подходи за вилната зона, както и улиците във Враца и кварталите. Кметът умишлено избра да провери отсечките след края на редовното работно време т.е. след 17 часа, за да може да направи реална оценка за свършеното. Проверката продължава и днес в селата Голямо Пещене, Мало Пещене и Веслец.

Най-много сняг е паднал в гр. Враца, в с. Бели извор и с. Власатица. Основните пътни отсечки между всички населени места са почистени и движението се осъществява нормално при зимни условия. „Фирмите по снегопочистването се справят добре на този етап.”, коментира кметът. Снегопочистването е започнало своевременно и ако се прави и в бъдеще със същите темпове, няма да се стига до проблеми с пътната инфраструктура дори и при продължаващи обилни снеговалежи.

Единствен проблем са паркираните автомобили, които особено в тесните улички затрудняват дейностите на снегопочистващата техника.

Снежната покривка в община Враца е между 6 и 10 сантиметра.

Почистването на улиците в града и отсечките от общинската пътна мрежа продължава. Ще продължат и внезапните проверки, категоричен е д-р Шахов.