Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.01.2011
ВНЕЗАПНА ПРОВЕРКА В СЕЛО ВИРОВСКО НАПРАВИ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ВРАЦА Д-Р КОСТАДИН ШАХОВ

Внезапна проверка, за да инспектира как вървят дейностите по ремонта на сградата, в която ще се помещава новата детска градина на село Вировско направиха кметът на община Враца д-р Костадин Шахов и председателят на Общинския съвет Малина Николова.

            Работата по благоустрояването на част от сградата, в която преди се е помещавал интерната е започнала през месец декември. Напълно подменена с алуминиева е цялата стара дървена дограма на приземния и част от втория етаж. Сменена е цялата електроинсталация и са монтирани климатици. Цялото стълбище е ремонтирано и към момента се боядисва.

На втория етаж децата ще разполагат с голяма приемна, която ще бъде оборудвана с гардеробчета, дневна за занимания и игри, спалня. Почти завършени са стаята за персонала, склада, кухнята и тоалетните. Всички битови помещения са с ламиниран паркет, а сервизните – с теракот. „Инвестицията е за 34 000 лева. През месец януари детската градина ще заработи.”, каза кметът д-р Костадин Шахов. Според председателя на Общинския съвет Малина Николова по този начин ще се реши сериозен проблем, тъй като старата детска градина се ползва от 40 години, а сградата е от дървени панели, подпълнени със стъклена вата, която е вредна. Решава се и друг проблем. Ежедневно майките и децата се налагало да минават по опасно железно мостче над реката. Новата детска градина се намира в самия център на селото. Кметът на Вировско Нанко Тодоров допълни, че 16-те деца не можели дори да бъдат извеждани за игри навън, тъй като теренът около старата детска градина не е бил пригоден за това. Кметът на Враца д-р Костадин Шахов веднага разпореди да бъдат заделени нови катерушки и люлки, които ще бъдат монтирани в парка на селото, за да могат децата да играят на воля.

Очаква се ремонтът да бъде завършен през настоящия месец, след което ще бъдат пуснати климатиците, за да може за няколко дни да се почисти. След достигане на нужните показатели като температура и влажност на въздуха в помещенията детската градина ще се открие официално и ще заработи. Към момента децата са във ваканция в очакване на новата си придобивка.