Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.01.2011
КМЕТЪТ НА ВРАЦА ИЗНЕНАДВАЩО ПОСЕТИ СЕЛО БАНИЦА

Изненадващо посещение направиха в село Баница кметът на Враца д-р Костадин Шахов и председателят на общинския съвет Малина Николова. Поводът беше доставката на нов котел за парно отопление на училището, читалището и детската градина.

Преди години трите сгради са отоплявани с 600 киловатов котел, който обаче от продължителната употреба протекъл. Тогава е намерен компромисен вариант като в училището е монтиран 200 киловатов, взет от затвореното училище в Лиляче. Той обаче се оказал недостатъчен и се наложило да бъде поръчан още един. Инвестицията, която е направила община Враца, заедно с проекта, възлиза на стойност 20 000 лв. Новият котел е с мощност 250 киловата и ще осигурява безпроблемно отопление на училището, читалището и детската градина. Предстоят двудневни изпитания, след което котелът ще бъде въведен в редовна експлоатация, каза кметът д-р Костадин Шахов.

Кметът на Баница Любен Нинов и директорът Теменужка Тончовска с радост приеха новата придобивка и заявиха, че с нея се решава проблемът с отоплението не само за този зимен сезон, а за години напред.